Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czym podgrzewacie wode w kuchni??
Date: Mon, 8 Jan 2007 23:07:55 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 26
Message-ID: <enufd1$jt5$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <1...@v...googlegroups.com>
<enudka$inn$1@nemesis.news.tpi.pl>
<1...@4...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: abdl30.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1168294114 20389 83.6.253.30 (8 Jan 2007 22:08:34 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 8 Jan 2007 22:08:34 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Antivirus: avast! (VPS 0701-6, 2007-01-08), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:287555
Ukryj nagłówki
"walt" <p...@i...pl> wrote in message
news:1168293544.243612.237810@42g2000cwt.googlegroup
s.com...
> Zależy od kasy, miejsca, wystroju - najlepsze jest zwielokrotnienie
> systemów - zalezne od zasilania w wodę i nośniki energii.
> Zawsze się spotykam z tym, że pytający podaje za mało danych, więc może
> opiszesz sytuację na "gruncie"?
Jest to kuchnia w bloku i miejsca jest dosc malo, Jesli chodzi o kase
to nie jest az tak istotne, bedzie to czesc wiekszego remontu wiec
najwyzej zaoszczedze na czyms innym. Zalezy mi na tym co sie lepiej
spisuje, z czym jest mniej problemow
Miałeś piecyk gazowy - znaczy komin i wywietrznik są, zostań przy nim.
Rezerwowe - bojler elektryczny 160l o poziomej osi zawieszony i obudowany w
łazience - stale napełniony wodą - ale załączany przy braku zasilania z
wodociągów lub gazu.
Niezły rezerwuar wody na wypadki awarii - instalacja musi być tak
skonstruowana, aby można było wodę wypuszczać dołem - po otwarciu dopływu
powietrza od góry (ja tak mam) jest woda do mycia i spuszczania zawartości
muszli...
Spożywczą wodę mam z filtra RO starcza na dwqa dni bez dopełniania - ale
przydałby się zbiornik 50l - można umiescić w narożniku.
Będziesz miał jakieś pytania, nie krępuj się.
|