Data: 2007-01-08 22:07:55
Temat: Re: Czym podgrzewacie wode w kuchni??
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"walt" <p...@i...pl> wrote in message
news:1168293544.243612.237810@42g2000cwt.googlegroup
s.com...
> Zależy od kasy, miejsca, wystroju - najlepsze jest zwielokrotnienie
> systemów - zalezne od zasilania w wodę i nośniki energii.
> Zawsze się spotykam z tym, że pytający podaje za mało danych, więc może
> opiszesz sytuację na "gruncie"?
Jest to kuchnia w bloku i miejsca jest dosc malo, Jesli chodzi o kase
to nie jest az tak istotne, bedzie to czesc wiekszego remontu wiec
najwyzej zaoszczedze na czyms innym. Zalezy mi na tym co sie lepiej
spisuje, z czym jest mniej problemow
Miałeś piecyk gazowy - znaczy komin i wywietrznik są, zostań przy nim.
Rezerwowe - bojler elektryczny 160l o poziomej osi zawieszony i obudowany w
łazience - stale napełniony wodą - ale załączany przy braku zasilania z
wodociągów lub gazu.
Niezły rezerwuar wody na wypadki awarii - instalacja musi być tak
skonstruowana, aby można było wodę wypuszczać dołem - po otwarciu dopływu
powietrza od góry (ja tak mam) jest woda do mycia i spuszczania zawartości
muszli...
Spożywczą wodę mam z filtra RO starcza na dwqa dni bez dopełniania - ale
przydałby się zbiornik 50l - można umiescić w narożniku.
Będziesz miał jakieś pytania, nie krępuj się.
|