Data: 2008-12-17 07:10:40
Temat: Re: DZISIAJ...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"jim-bim-ber" <s...@d...to> wrote in message
news:gia849$oc5$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gia6vh$qqe$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> > ... gotuję flaczki na rosole z pręgi - flaki krojone 2kg, pręga 2kg,
> > warzywa
> > i przyprawy.
> > Dwa szybkowary...
> >
> Żałosne
Nic żałosnego. dwa szybkowary bo rosół z pręgi gotuje się w dużym
szybkowarze, flaki w mniejszym, gdy będa miękkie odcedzę i wrzucę do rosołu,
wtedy dalsze gotowanie doprawianie i takie tam.
Oczywiście równie smakowicie można przyrządzić flaki pieczone.
Załośnie i biednie wyglądaja ci, którzy nie lubią polskich potraw i
kupują (snoby) ośmiornice i inne robale np. krewetki, żeby nie było jadam,
ale wolę tradycyjne potrawy europejskie, głównie środkowo - europejskie,
słowiańskie, germańskie, węgierskie i rumuńskie.
|