Data: 2008-12-17 07:13:13
Temat: Re: DZISIAJ...
Od: "jim-bim-ber" <s...@d...to>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gia8p0$1dc$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
> "jim-bim-ber" <s...@d...to> wrote in message
> news:gia849$oc5$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>>
>> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> news:gia6vh$qqe$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>> > ... gotuję flaczki na rosole z pręgi - flaki krojone 2kg, pręga 2kg,
>> > warzywa
>> > i przyprawy.
>> > Dwa szybkowary...
>> >
>> Żałosne
>
> Nic żałosnego. dwa szybkowary bo rosół z pręgi gotuje się w dużym
> szybkowarze, flaki w mniejszym, gdy będa miękkie odcedzę i wrzucę do
> rosołu,
> wtedy dalsze gotowanie doprawianie i takie tam.
> Oczywiście równie smakowicie można przyrządzić flaki pieczone.
>
> Załośnie i biednie wyglądaja ci, którzy nie lubią polskich potraw i
> kupują (snoby) ośmiornice i inne robale np. krewetki, żeby nie było jadam,
> ale wolę tradycyjne potrawy europejskie, głównie środkowo - europejskie,
> słowiańskie, germańskie, węgierskie i rumuńskie.
>
Ty + Rumunia No to to już do mnie przemawia :)
|