Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!not-for-mail
From: "Midnight Wind" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ...:::Da Grasso SOS:::....
Date: Fri, 27 May 2005 10:30:33 +0200
Organization: Pro Futuro
Lines: 23
Message-ID: <d76lr8$nfb$1@opal.futuro.pl>
References: <d753it$hjt$1@nemesis.news.tpi.pl>
<9623865994$20050526213332@ewcia.kloups> <d76b5s$ur6$1@news.lublin.pl>
NNTP-Posting-Host: 62.233.253.94
X-Trace: opal.futuro.pl 1117182633 24043 62.233.253.94 (27 May 2005 08:30:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@f...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 27 May 2005 08:30:33 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.3790.224
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.224
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:240180
Ukryj nagłówki
> To jest poprostu reklama sieci piceri...nic wiecej....
Eeee, nie przesadzaj. Nawet nie podano w jakim mieście jest ta pizzeria. A
np. na 90% w Szczecinie takiej nie ma. :)
Lubię pizzę. I teraz zareklamuję szczecińskie pizzerie. Jest na prawdę parę
super, które robią pyszne pizze. Jadlam pizzę czasem poza Szczecinem ale
nigdy nie trafilam na takie jakie robią w Szczecinie.
Wspominam też jedną pamiętną pizzę, którą parę lat temu zjadłam ze znajomym
poznańskim rynku. O mało się nią nie udławiłam. :) A znajomy powiedzial, że
gdyby to byla pierwsza zjedzona przez niego pizza w życiu, to nigdy by nie
zjadł drugiej. :)
A co do sosów, to jak najbardziej wiem o co chodzi. W niektórych pizzeriach
u nas serwują sosy do pizzy. Nawet jeśli to nie pochodzi ze zwyczajów
Włochow, to sos w zestawie z pizzą smakuje bardzo. Sosy: czosnkowy,
koperkowy, majonezowy, Bolognese i pomidorowy.
Sama chcialabym wiedzieć jak oni robią te sosy.
Przypuszczam, że te trzy pierwsze są robione na bazie majonezu, ale co
więcej tam dają tego nie wiem.
Pozdrawiam Hania
http://free.of.pl/p/polnocny_wiatr/
|