Data: 2005-05-27 09:57:28
Temat: Re: ...:::Da Grasso SOS:::....
Od: "Kri$" <u...@l...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dejf" <z...@j...cy> napisał w wiadomości
news:d753it$hjt$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> Muszę przynać, że pysznym sosem jest sos jaki serwują do pizzy w Pizzeri
Da
> Grasso.
> Konkretnie ten czosnkowy, bo choć czerwony tez jest dobry to podejżewam,
że
> jego skład opiera się głównie na koncentracie pomidorowym....Więc mam
> pytanie wie ktoś jak zrobić taki dobry sos czosnkowy którym później poleje
> się pizze???
>
> --
> Pozdrowienia Dejf
Składniki:
koncentrat pomidorowy,
czosnek,
oregano,
bazylia,
przyprawa do zup w płynie,
przyprawa w proszku do zup,
cukier,
sól,
ocet winny,
olej roślinny lub oliwa z oliwek
pieprz,
papryka ostra i papryka słodka w proszku.
========================================
do miseczki wlewamy wodę goracą (4-5 łyżek stołowych) i sól (niecała malutka
łyżeczka).
dodajemy 2 łyżki stołowe oleju lub oliwy z oliwek
wsypujemy oregano, bazylie, pieprz, papryke słodką i ostrą ( słodkiej 3 x
wiecej niz ostrej ),
szczypte cukru, szczypte przyprawy do zup w proszku, kilka kropel przyprawy
do zup w płynie,
wlewamy ocet winny ( 1 łyżka stołowa )
dodajemy 2-3 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego lub pół słoiczka.
Rozgniatamy jeden zabek czosnku i mieszamy.
Przyprawy proszę używac jak kto lubi, w celu mniejszej ostrości sosu należy
zmniejszyć ilość
ostrych przypraw odstawiamy i przykrywamy sos na czas robienia ciasta.
Smacznego
Kri$P
----------------------------------------------------
pologk[MaUpa]wp(kropka)pl
*** Usuń z adresu co nie potrzebne ***
----------------------------------------------------
|