Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Kri$" <u...@l...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ...:::Da Grasso SOS:::....
Date: Fri, 27 May 2005 11:57:28 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 55
Message-ID: <d76r7k$12q$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <d753it$hjt$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 194.242.62.23
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1117188148 1114 194.242.62.23 (27 May 2005 10:02:28 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 27 May 2005 10:02:28 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:240184
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Dejf" <z...@j...cy> napisał w wiadomości
news:d753it$hjt$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> Muszę przynać, że pysznym sosem jest sos jaki serwują do pizzy w Pizzeri
Da
> Grasso.
> Konkretnie ten czosnkowy, bo choć czerwony tez jest dobry to podejżewam,
że
> jego skład opiera się głównie na koncentracie pomidorowym....Więc mam
> pytanie wie ktoś jak zrobić taki dobry sos czosnkowy którym później poleje
> się pizze???
>
> --
> Pozdrowienia Dejf
Składniki:
koncentrat pomidorowy,
czosnek,
oregano,
bazylia,
przyprawa do zup w płynie,
przyprawa w proszku do zup,
cukier,
sól,
ocet winny,
olej roślinny lub oliwa z oliwek
pieprz,
papryka ostra i papryka słodka w proszku.
========================================
do miseczki wlewamy wodę goracą (4-5 łyżek stołowych) i sól (niecała malutka
łyżeczka).
dodajemy 2 łyżki stołowe oleju lub oliwy z oliwek
wsypujemy oregano, bazylie, pieprz, papryke słodką i ostrą ( słodkiej 3 x
wiecej niz ostrej ),
szczypte cukru, szczypte przyprawy do zup w proszku, kilka kropel przyprawy
do zup w płynie,
wlewamy ocet winny ( 1 łyżka stołowa )
dodajemy 2-3 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego lub pół słoiczka.
Rozgniatamy jeden zabek czosnku i mieszamy.
Przyprawy proszę używac jak kto lubi, w celu mniejszej ostrości sosu należy
zmniejszyć ilość
ostrych przypraw odstawiamy i przykrywamy sos na czas robienia ciasta.
Smacznego
Kri$P
----------------------------------------------------
pologk[MaUpa]wp(kropka)pl
*** Usuń z adresu co nie potrzebne ***
----------------------------------------------------
|