Data: 2006-10-21 13:37:59
Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <8058791847$20061021145347@ewcia.kloups>,
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote:
> Dzien dobry
>
> Mam problem ze znalezniem listy warzyw, ktore skladaja sie na
> wloszczyzne.
Wg. jakiej szkoły?
> W "Kuchni Polskiej" definicja nie jest podana. W Wikipedii haslo
> zostalo usuniete w 2003.
Ależ skąd?!
> Na razie udalo mi zgromadzic marchew, pory, cebule, seler oraz
> pasternak (nie ma u nas korzenia pietruszki). Co jeszcze trzeba ?
> Dodam ze chce ugotowac kure w rosole, wiec kapusta chyba niepotrzebna?
Dodawanie kapusty do włoszczyzny na rosół jest w ogóle kwestią
indywidualnego upodobania.
Władysław
|