Data: 2006-10-21 14:34:21
Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <ehd9u3$97g$1@news.onet.pl>,
"cocoela" <j...@n...onet,pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-2DC8B0.15375921102006@news.gazeta.pl...
> > Dodawanie kapusty do włoszczyzny na rosół jest w ogóle kwestią
> > indywidualnego upodobania.
>
> Jeśli miałoby być głosowanie to ja jestem za kapustą... nawet obie ręce za
> włoską podniosę... ten smak gorącej kapusty z świeżo ugotowanego rosołu
> kojarzy mi się z dzieciństwem. Rosół bez (sporego) kawałka włoskiej kapusty
> nie smakuje wg mnie jak powinien.
A wg. mnie kapusta nieprzyjemnie dominuje nad smakiem rosołu. (Ale i tak
lepsze to, niż czosnek ;-) ).
Władysław
|