Data: 2006-10-21 16:21:22
Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-6697AF.15182921102006@news.gazeta.pl...
> In article <ehd5re$h6d$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
>
>> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
>> news:8058791847$20061021145347@ewcia.kloups...
>>
>> > Na razie udalo mi zgromadzic marchew, pory, cebule, seler oraz
>> > pasternak (nie ma u nas korzenia pietruszki). Co jeszcze trzeba ?
>> > Dodam ze chce ugotowac kure w rosole, wiec kapusta chyba niepotrzebna?
>>
>> Przeciwnie - kapusta wloska, w zaleznosci od wielkosci okolo 1/8 do 1/4
>> glowki, do listy dopisz - zabek lub dwa czosnku (nie zawsze)...
>
> Cyosnek do włoszczyzny? Co za bzdura.
>
> Władysław
A gdzie to napisałem? Mowa o rosole.
|