Data: 2006-10-21 16:26:20
Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"walkie!" <w...@w...pl> wrote in message
news:ehdd34$nft$2@wroclaw.net.pl...
> Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
>> Dzien dobry
>>
>> Mam problem ze znalezniem listy warzyw, ktore skladaja sie na
>> wloszczyzne.
>>
>> W "Kuchni Polskiej" definicja nie jest podana. W Wikipedii haslo
>> zostalo usuniete w 2003. Rozpacz...
>>
>> Na razie udalo mi zgromadzic marchew, pory, cebule, seler oraz
>> pasternak (nie ma u nas korzenia pietruszki). Co jeszcze trzeba ?
>> Dodam ze chce ugotowac kure w rosole, wiec kapusta chyba niepotrzebna?
>>
>>
>>
>> Ewcia
>>
> od pasternaku rosol robi sie metny i nie jest klarowny
Wystarczy sklarować białkiem (byle nie dodawać do gorącego rosołu)...
|