Data: 2006-10-21 16:24:28
Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:ehd5re$h6d$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
> news:8058791847$20061021145347@ewcia.kloups...
>
>> Na razie udalo mi zgromadzic marchew, pory, cebule, seler oraz
>> pasternak (nie ma u nas korzenia pietruszki). Co jeszcze trzeba ?
>> Dodam ze chce ugotowac kure w rosole, wiec kapusta chyba niepotrzebna?
>
> Przeciwnie - kapusta wloska, w zaleznosci od wielkosci okolo 1/8 do 1/4
> glowki, do listy dopisz - zabek lub dwa czosnku (nie zawsze)...
Możesz dodać także kalarepkę (w sezonie).
|