Data: 2005-09-30 11:38:22
Temat: Re: Dlaczego gruszki w winie ciemnieją? Pomocy!
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agusia D." <N...@p...fm> napisał w wiadomości
news:dhj7eq$pmo$1@news.lublin.pl...
Witam!
Zrobiłam gruszki w winie do słoików. Są bardzo smaczne, ale otworzyłam
dzisiaj (ok. dwóch tygodni po zrobieniu) i wyglądają okropnie! Smaczne są, z
wierzchu tylko trochę są ciemniejsze, ale po przekrojeniu są
fioletowo-wiśniowe! Odechciewa się jedzenia! Otworzyłam kolejny słoiczek i
tak samo wyglądają! Co zrobić, bo kilka dni temu zrobiłam kolejną partię i
jeszcze wyglądają normalnie, ale pewnie będzie to samo? Dlaczego tak się
dzieje i czy coś można jeszcze zrobić? Oto przepis, wg którego robiłam, może
ktoś coś wymyśli?
a czy goździki i cynamon włożyłaś do słoików?
Ja robiłam marynowaną cukinię i do kilku słoików włożyłam goździki - te
słoiki są teraz paskudne, cukinie w kolorze szaroburym;-( W słoikach bez
goździków kolor cukinii jest bardzo ładny - słonecznie żółty.
pozdrawiam
Basia
|