Data: 2007-07-10 20:53:52
Temat: Re: Dlaczego wątróbka "strzela" przy smażeniu?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Rablinka" <r...@w...pl> wrote in message news:f70rh2$23c$2@news.wp.pl...
> Ikselka napisał(a):
> > Rablinka napisał(a):
> >>
> >>> Robić wątróbkę duszoną z cebulką - wg mojego "zapodanego" tu kiedyś
> >>> przepisu, wychwalaną pod niebiosa.
> >>
> >>
> >> Naprawdę pyszna! Polecam!
> >>
> >> Ikselko dzięki za przepis, od kiedy go mam - częściej robię wątróbkę.
> >> A i wieprzową zdarzyło mi się tak samo przyrządzić z tym, że najpierw
> >> ją przez noc moczyłam i też była bardzo smaczna.
> >>
> >> Pozdrówka
> >> Rablinka
> >>
> >
> > Rablinko, może masz go gdzieś blisko w kompie - to podrzuć - no, chyba
> > że tylko w pamięci :-)
> > Jakoś nie mogę znależć tutaj - może usunęłam... Nie musiałabym wstukiwać
> > Ewie od nowa; ale jeśli go nie masz, to zrobię to znowu :-)
> >
> A proszę bardzo :)
>
> Wątróbka Ikselki
>
> Cebulę zeszklić na tłuszczu. Na wierzchu położyć pokrojoną
> wątróbkę, popieprzyć, dodać 1-2 liście laurowe, 2-3 ziarenka
> ziela angielskiego. Przykryć i dusić ok 5 minut. Wymieszać.
> Przykryć znowyu i dusić 4 minuty. Lekko posolić i poddusić
> jeszcze ok pół minuty.
Standardowy przepis.
|