Data: 2007-07-10 20:51:44
Temat: Re: Dlaczego wątróbka "strzela" przy smażeniu?
Od: Rablinka <r...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka napisał(a):
> Rablinka napisał(a):
>>
>>> Robić wątróbkę duszoną z cebulką - wg mojego "zapodanego" tu kiedyś
>>> przepisu, wychwalaną pod niebiosa.
>>
>>
>> Naprawdę pyszna! Polecam!
>>
>> Ikselko dzięki za przepis, od kiedy go mam - częściej robię wątróbkę.
>> A i wieprzową zdarzyło mi się tak samo przyrządzić z tym, że najpierw
>> ją przez noc moczyłam i też była bardzo smaczna.
>>
>> Pozdrówka
>> Rablinka
>>
>
> Rablinko, może masz go gdzieś blisko w kompie - to podrzuć - no, chyba
> że tylko w pamięci :-)
> Jakoś nie mogę znależć tutaj - może usunęłam... Nie musiałabym wstukiwać
> Ewie od nowa; ale jeśli go nie masz, to zrobię to znowu :-)
>
A proszę bardzo :)
Wątróbka Ikselki
Cebulę zeszklić na tłuszczu. Na wierzchu położyć pokrojoną
wątróbkę, popieprzyć, dodać 1-2 liście laurowe, 2-3 ziarenka
ziela angielskiego. Przykryć i dusić ok 5 minut. Wymieszać.
Przykryć znowyu i dusić 4 minuty. Lekko posolić i poddusić
jeszcze ok pół minuty.
|