Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neost
rada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Do XL - NTG
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <56165d7a$0$8376$65785112@news.neostrada.pl>
<z9ho4twkyiop.17hhn3x220we3$.dlg@40tude.net> <mv6aq0$kom$1@dont-email.me>
<lw852pv7ytu2$.npl05a9rm01g.dlg@40tude.net> <mv6slc$sgi$1@dont-email.me>
<56176521$0$596$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<5617daf5$0$8375$65785112@news.neostrada.pl>
<q...@4...net>
<5617e41b$0$27513$65785112@news.neostrada.pl>
<zv39kku9bwmm$.1m25k5woml5hr.dlg@40tude.net>
<5617e7d2$0$608$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<5617f6f5$0$605$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Fri, 9 Oct 2015 20:10:49 +0200
Message-ID: <sdrmyn68uqr8$.5aydxfi8lsv5$.dlg@40tude.net>
Lines: 47
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.31.161.38
X-Trace: 1444414252 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 8369 83.31.161.38:8337
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:366442
Ukryj nagłówki
Dnia Fri, 09 Oct 2015 19:18:47 +0200, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2015-10-09 19:01, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>> Dnia Fri, 09 Oct 2015 18:14:12 +0200, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2015-10-09 18:05, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>>> Dnia Fri, 09 Oct 2015 17:58:21 +0200, Qrczak napisał(a):
>>>>> Dnia 2015-10-09 17:53, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>>>>> Dnia Fri, 09 Oct 2015 17:19:19 +0200, Qrczak napisał(a):
>>>>>>> Dnia 2015-10-09 13:19, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>>>>>>> Dnia Fri, 9 Oct 2015 08:56:38 +0200, FEniks napisał(a):
>>>>>>>>
>>>>>>>>> Kiedy ja wyjmę ugotowane mięso z rosołu - kawałek pręgi, czy nawet
>>>>>>>>> skrzydełka, obojętnie - i włożę do lodówki, to się wokół niego zwykle
>>>>>>>>> zbiera naturalna galaretka.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Za słaba. Ostatcznie można zamiast 1/3 mięsa dac golonkę ze skórą. No ale
>>>>>>>> jak tę skórę zemleć - trzeba byłoby ją i tak najpierw ugoować. Niepotrzebna
>>>>>>>> dodatkowa praca.
>>>>>>>
>>>>>>> Kilo kurzych pazurków.
>>>>>>> To jest dopiero magia.
>>>>>>> Nie ma mięsa, same kości i jakieś skórczyny.
>>>>>>
>>>>>> Nie ma szans - kurze pazury rozgotowane to ja zjadam ad hoc, prawie że
>>>>>> prosto z gara :-)
>>>>>
>>>>> Magia jest w płynie, co w garze zostanie.
>>>>
>>>> Wim, ale to za słaba ta magia. Trza by wygotowywać do imentu.
>>>
>>> Mnie żeluje.
>>> Może dlatego, że kilo pazurków zję na raz, i że nie gotuję ich samych, i
>>> że nie gotuję tego wszystkiego w 10 litrowym garnuszku.
>>
>> Nie mówię, że NIE żeluje, tylko że ni nadaje się do uzyskania twardej
>> galaretki w słoiku.
>
> Ależ to oczywiste, że twardej nie uzyska się.
> Ale czy konserwa mięsna wymaga aż takiej twardej?
> Mnie zawsze najbardziej smakowała taka, która miała galaretę rosołową
>
Ja lubię, jak się ją da pokroić i położyć na chleb razem z mięskiem.
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
|