Data: 2013-11-27 13:25:58
Temat: Re: Do czego zlać nalewkę?
Od: GalAnonim <s...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 27.11.2013 09:44, FEniks pisze:
> W dniu 2013-11-27 08:24, krys pisze:
>> Qrczak wrote:
>>
>>
>>>> No dobrze, to zleję i zobaczę, co tam z tymi owocami się porobiło. Albo
>>>> pójdą do deserów, albo do wódki (choć tej raczej nie lubię), albo do
>>>> wyciepania.
>>> Z czarnej porzeczki po zalaniu owoców czystą 40%, o ile wcześniej dobrze
>>> były potraktowane cukrem, wychodzi przeuroczy creme de cassis.
>>> Polecam więc takową operację na owocach.
>> Qro, a zdradź, co po Twojemu znaczy dobrze potraktować cukrem?
>> Bo se posadziłam 10 krzaczorów porzeczki na nalewki;-)
>
> I czy musi być czarna. Bo ja se posadziłam 6 krzaczorów czerwonej. ;)
>
> Ewa
Ja robiłem z każdej: białej, czerwonej i czarnej (z każdej oddzielnie i
z wszystkich razem w dwóch postaciach: nalewka wieloporzeczkowa i jako
część składników z rataffi tutti frutti)
GA
|