Data: 2001-08-30 20:36:44
Temat: Re: Do francuskich grupowiczow.
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Juz wiem !
(wrzucilam francuska przeszukiwaczke kulinarna, a maja je tu tutaj bardzo
wymyslne...)
Dla tutejszej ludnosci, creme caramel jest to obojetnie jaka legumina (jajka
lub tylko zoltka + mleko lub smietanka + cukier) i do tego, rozpuszczony w
mleku, prawdziwy caramel domowy (czyli karmel).
--
Niesz !
Ewa (siostra Ani) N. <n...@p...com> a écrit dans le message :
9mma2j$plu$...@q...noos.net...
> Zaraz po wyslaniu zdalam sobie sprawe, ze pisze o creme brulée !!
> Juz sama nie wiem, co to jest creme caramel (jezeli pod spodem karamel :
> creme renversée ; jezeli na wierzchu : creme brulée).
>
> Where is the generic term of all this stuff ????
>
> --
> Niesz !
>
>
>
> Magdalena Bassett <m...@w...net> a écrit dans le message :
> 3...@w...net...
> .
> >
> > A ja myslalam, ze to creme brulee (burnt cream) jest palony na wierzchu.
> Ja mam
> > taki malutki palnik kuchenny specjalnie do tego celu, ktory dziala za
> wolno,
> > wiec i tak uzywam palnika do lutowania, co mojego meza bardzo przeraza
:)
> >
> > Magdalena Bassett
> >
>
>
|