Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Do grzybozjadaczy i grzybozbieraczy Re: Do grzybozjadaczy i grzybozbieraczy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Do grzybozjadaczy i grzybozbieraczy

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Gruby" <g...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Do grzybozjadaczy i grzybozbieraczy
Date: Tue, 3 Oct 2006 17:32:04 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 39
Message-ID: <eftvpj$1vb$1@news.onet.pl>
References: <1tjjw2oupp1xe$.dlg@franolan.net> <efopud$33n$1@nemesis.news.tpi.pl>
<d...@f...net> <efoqvj$5pa$1@nemesis.news.tpi.pl>
<efp0gj$4di$1@news.onet.pl> <efsul2$6lt$1@nemesis.news.tpi.pl>
<efsvmj$94h$1@nemesis.news.tpi.pl> <eftssa$ol6$1@news.onet.pl>
<eftv4m$86h$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: sub213-169.elpos.net
X-Trace: news.onet.pl 1159889523 2027 85.193.213.169 (3 Oct 2006 15:32:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 3 Oct 2006 15:32:03 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Sender: rXJ04lThGV4epGtCdrzqwW3QjW0KMbt7
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Antivirus-Status: Clean
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-Antivirus: avast! (VPS 0640-1, 2006-10-03), Outbound message
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:279334
Ukryj nagłówki

Prawusek wrote:
> "Gruby" <g...@p...onet.pl> wrote in message
> news:eftssa$ol6$1@news.onet.pl...
>> Panslavista wrote:
>>> "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> wrote in message
>>> news:efsul2$6lt$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>> Użytkownik "Gruby" <g...@p...onet.pl> napisał:
>>>>> ja opieńki solę...
>>>>> mogą kilka lat stać.
>>>>
>>>> A w jakiej temeperaturze powinny stac te zasolone opienki?
>>>> Czy od razu nalezy je wynosic do chlodnego pomieszczenia,
>>>> czy jakis czas powinny postac w temperaturze pokojowej?
>>>>
>>>> Pozdrawiam
>>>> Lilla
>>>
>>> Solić można wszystkie grzyby, a niektóre (nie jadane w Polsce -
>>> mleczaj wełnianka) dopiero po trzech miesiącach można brać z solanki
>>> do obróbki. Oprócz opieniek będzie teraz dostępna gąska zielona -
>>> bardzo smaczny grzyb, trzeba dobrze wymoczyć aby dały się wypłukac z
>>> piasku i zblanszować - do octu czy kiszenia, do solenia
>>> niekoniecznie, ale blanszowane nie kruszą się przy układaniu w
>>> słoikach.
>>
>> próbowałem kiedys robić w ten sposób, ale wszystkie grzyby, których
>> przed soleniem nie gotowałem , psuły sie..
>
> Blanszowane to krótko gotowane.

kwestia ile to "krótko..."
ja gotuje jakieś 10 minut od zagotowania ..

--
gruby

żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.10 Lilla
04.10 Gruby
05.10 Lilla
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6