Data: 2014-11-01 22:44:28
Temat: Re: Dynia Ambar.
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 1 Nov 2014 01:37:42 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):
> W dniu sobota, 1 listopada 2014 09:12:46 UTC+1 użytkownik J. napisał:
>
>> Dziewczyny puree tak po prostu do sloikow i do zamrazarki?
>> Tez mam niesamowity "wysyp dyni" ...
>> Tylko moja to pizmowa.
>> i tak sie zastanawiam co z nia zrobic :)
>
> Lepiej do woreczków - ekonomiczniej jeśli chodzi o miejsce - i łatwiej wyjąć
zawartość nawet nie do końca rozmrożoną.
>
> Ale z piżmową niewiele trzeba robić. Świetnie i długo się przechowuje w całości.
Owszem, byle była "wysezonowana" jak należy, tj przed zbiorem w pełni
dojrzała i zahartowana na polu gdzien rosła, w suchej pogodzie.
|