Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dyniowo. Re: Dyniowo.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Dyniowo.

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.supermedia.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.neostrada.pl
!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.
POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Dyniowo.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <1ck7pudl8liwl$.1n92pyy9790rw.dlg@40tude.net>
<k7q461$qq4$1@news.dialog.net.pl>
Date: Mon, 12 Nov 2012 13:13:19 +0100
Message-ID: <jdq4y8ryaaz9$.1e8xhzyzej7kg$.dlg@40tude.net>
Lines: 33
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.7.193.12
X-Trace: 1352722435 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 26708 83.7.193.12:50511
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:349538
Ukryj nagłówki

Dnia Mon, 12 Nov 2012 07:15:32 +0100, Anai napisał(a):

>> Siedem kilo dyni (po obraniu)
>
> Jaka dynia? Jakakolwiek czy któraś konkretna odmiana?

Mam własną, piżmową dynię, ale przepis nie wyszczególnia odmiany, moze być
każda, byle mięsista.

>
>> pocięłam w kosteczkę 1 cm i zasypałam cukrem na noc.
>> Będzie dynia a la pomarańcza. Do poniedziałku włącznie ciąg dalszy procesu
>> technologicznego :-)
>>
>
> Podasz szczegóły?

Robię wg tego przepisu:
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/dynia_ala_pomaran
cza/
Zwiekszyłam jedynie ilość cukru o ok. 1/3 oraz o tyle samo ilość kwasku, bo
smak dla mnie był nieco mdły - teraz jest ok.
Myślę teraz, czy prócz pomarańczy nie dodac kilku plasterków cytryny ze
skórką, bo to bardzo wbogaca aromat. Może nawet dodam, ale do połowy
ilości, a połowę pozostawię wg przepisu.
Dziś zaleję dynię po raz ostatni gorącym sokiem, w garnku, a jutro już nie
będę gotować wszystkiego razem, lecz po prostu ponakładam do słoików i
zapasteryzuję - pasteryzacja zamiast gotowania w garnku to wg mnie lepszy
pomysł, bo przy okazji przetwór będzie utrwalony w opakowaniu :-)

--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?