Data: 2014-01-03 12:21:41
Temat: Re: Dyrektywa Unii
Od: "J.F." <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 1 Jan 2014 21:17:00 +0100, Grzegorz napisał(a):
> Użytkownik "J.F." <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> http://finanse.wp.pl/kat,1033705,title,Koniec-wedzon
ych-wedlin-Unia-wprowadza-nowe-przepisy,wid,16294681
,wiadomosc.html
>> Ale wiesz - chcesz te piekna i smaczna szyneczke ... pelna
>> rakotworczych skladnikow ?
>
> A wolisz pseudowędlinę z plejadą konserwantów i takim czymś
> http://swojskiwyrob.pl/srodki-funkcjonalne/175-konce
ntrat-dymu-wedzarniczego-50g.html
> takim jako figowym listkiem niby zdrowego jedzenia?
Ale benzopirenu w nim nie ma :-)
> Inne preparaty z tej serii nakłada się na wędliny jak farbę z pistoletu
> malarskiego.
Dym chyba tez gleboko nie wnika.
> Wędzenie to nie tylko charakterystyczny aromat. To przede wszystkim
> metoda przedłużania trwałości wyrobów mięsnych.
Dzieki podgrzaniu ? Podgrzac mozna na rozne sposoby.
J.
|