Data: 2004-02-03 19:09:12
Temat: Re: Dzudzu
Od: "JerzyN" <N...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Fela" <F...@o...pl> napisał
> > Przecież szybkość dyfuzji (odpowiedzialna za przechodzenie
> > smaku do środka mięska) zależy od temperatury?
> może lepiej mówić o absorbcji, a nie czystej dyfuzji, gdyż ta raczej
dotyczy
> gazów.
> Dlaczego w lodówce, no bo niska temperatura wpływa na zachowanie
układu
> cząsteczek i ułatwia dyfundowanie zw łaszcza w ciele stałym absorbata.
Stąd
> też stosowanie zamiast nacierania wszelkiego rodzaju zajzajerów i buch
do
> lodówki.
> Fela
Diudiu!!!
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Ludzi jest wielu, ale człowieka trudno czasem spotkać.
----
|