Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!news.internetia.pl!ne
wsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Eksperyment mój dzisiejszy
Date: Sat, 3 Nov 2007 23:26:33 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 35
Message-ID: <p...@k...net>
References: <fgipfs$6gg$1@inews.gazeta.pl> <0...@k...net>
<fgis2t$f9t$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: dma223.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1194128861 8210 83.24.56.223 (3 Nov 2007 22:27:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 3 Nov 2007 22:27:41 +0000 (UTC)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:304986
Ukryj nagłówki
** @nn <a...@g...pl> wrote:
>> Ja raptem 1,5h i nie na wołu tylko na kukurze ;)
> Nie cierpię rosołu z kury,
Kwestia gustu. :) No i też tego jaki ma to być rosół czy bardziej wywar. Np.
wielokrotny. Podobno w niektórych częściach Chin tradycją jest gotowanie
właśnie takiego wielokrotnego (wielokrotnie się dodaje mięso) wywaru, który
potem jest spożywany jedynie przez najlepszych, bo "normalny" człowiek się po
tym bardzo pochoruje. ;)
Jak ktoś wie jak to święto się nazywa czy dysponuje jakimiś materiałami to
poproszę. Ja to kojarzę z TV. :) Więc to nawet nie musi być prawdą. ;)))
> nie wiem uraz chyba jakiś mam. Jeszcze bardziej nie lubię tylko rosołu z
> kaczki... brrr.
A ja tam w sumie wszystko lubię oby było zjadliwie zrobione. ;P Ale dość z
historiami życiowymi.
>> i dodaje pieczarek za to nie lubię pietruszki etc. ;)
> Pierwsze słyszę/czytam o pieczarkach w rosole, ja nie przepadam za kapustą,
> natomiast lubię wyjadać selera ;) Ania
A pietruszka? Pietruszka musi odejść. :P A selera naciowego używam, te bulwy są
nieestetyczne.
Czy to jeszcze jest rosół?
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
|