Data: 2007-11-05 13:46:55
Temat: Re: Eksperyment mój dzisiejszy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"JaMyszka" <f...@g...com> wrote in message
news:1194264793.260603.288780@d55g2000hsg.googlegrou
ps.com...
On 3 Lis, 22:37, "@nn" wrote:
> [...]
> Po drugie pielmieni:
> dałam ok. 40 dag łeptowiny mielonej (łopatka)
> 40 dag wołu mielonego (nie mam pojęcia z jakiej części)
> 3 ząbki czosnku bardzo drobno posiekane
> 1 cebula pokrojona w drobną kostkę i podsmażona
> duuuuużo majeranku
> 1/3 szklanki wody - tak mniej więcej
> sól i sporo pieprzu
> Wszystko to ze sobą dobrze wymieszałam.
> [...]
Heheheee...
Zapomniałaś dodać, że mięso ugotowane...
I spróbuj dodać do farszu trochę szpiku.
Skąd go zdobyć? A jak widzę, że są kości szpikowe, to kupuję i proszę
o przerąbanie (no, nie każda panienka podejmuje się to zrobić:( ). W
domu wyjmuję szpik i daję do zamrażarki do czasów robienia pierogów
lub pasztecików.
Do zapiekanek z cebulką (móżdżek też może być - cielęcy - nie wścieka się w
tym wieku!!!).
|