Data: 2005-06-02 15:00:59
Temat: Re: Ekspresowa młoda kapusta/Było:gotowanie warzyw a ich kolor
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 2 Jun 2005 16:15:42 +0200, "cherokee"
<c...@n...o2.pl> wrote:
>Zach?cona cen? 1 z? kupi?am dzisiaj ma?? g?ówk? m?odej kapusty. W zwi?zku z
>brakiem czasu potraktowa?am j? ekspresowo:
>
>Posieka?am umyt? kapust? wcale nie tak drobno, ma?? marchewk? star?am na
>grubych oczkach tarki, pokroi?am w talarki 3 ma?e dymki i posieka?am koperek
>(ilo?ciowo ok. 3 korzonki - patrz?c na dó? p?czka koperku).
>Roztopi?am na patelni 1/4 kostki margaryny, wrzuci?am wszystko +1/2 ?yzeczki
>cukru i przykry?am pokrywk? na chwile, zeby zmniejszy?o obj?to??. Nastepnie
>posoli?am i posypa?am pieprzem, przykry?am pokrywk? i dusi?o si? to tak z 10
>minut, bo juz nie mia?am cierpliwo?ci d?u?ej czekac.
>No i wysz?o pyszne - po pierwsze zachowa?o pi?kne kolory, po drugie nie
>mia?o zasma?ki, wi?c nie by?o ci?zkie, po trzecie zd?zy?o si? udusi?, wi?c
>nie by?o twarde. Polecam.
>
>pozdr
>
>cherokee
>
A dlaczego az tyle tluszczu? ja myslalam, ze mloda kapusta w
ogole nie potrzebuje tluszczu, a jesli to tak z lyzeczke najwyzej
Pierz, co i tak jest skuszony na mloda kapuche. Z koperkiem
K.T. - starannie opakowana
|