Data: 2006-03-08 15:47:00
Temat: Re: Empanadas - pytania dot. przygotowania
Od: Kinga 'Słowotok' <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> W ogole ten przepis to jakis taki nijaki - empanada nadziewana kukurydza -
> bleeee! Takie nadzienie jest bardziej argentynskie...
>
> 2 lyzki oleju do smazenia (mozna na oliwie z oliwek tylko trzeba uwazac na
> temperature smazenia...)
>
> 1 duza czerwona papryka, nasienniki wyjete b. drobno posiekana. Mozna
> uzyc pare kawalkow pieczonej czerwonej papryki zamiast surowej.
> 1 duza cebula b. drobno posiekana
> 2 papryczki chile jalapeno (zielone), nasienniki wyjete, b. drobno
> posiekane
>
> Powyzsze powoli usmazyc na oleju az cebula bedzie zloto-brazowa (nie
> przypalac, bo bedzie gorzkie...)
>
Dziękuję za pomoc. Kukurydza jako pomysł mi się podoba, dodam papryki i
zobaczę, co z tego wyjdzie, pierogi z mięsem jakoś mi nie podchodzą.
Jutro dam znać, jak wyszło :)
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
|