Data: 2000-02-06 20:28:38
Temat: Re: Enzymy bylo[Re: zmiÍkczanie miÍsa by*o: minutensteki]
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Slavek S." wrote:
> Szymko wrote:
>
> > Bardzo mnie zaciekawilo stwierdzenie o enzymach "zmiekczajacych"
> > mieso. Jezeli mozna to prosilbym o jakas szersza informacje
> > odnosnie tych znajdujacych sie w ananasie i papai. (czy
> > przypadkim w kiwi taz sa?) A tak z drugiej strony troche dla mnie
> > osobiscie dziwne stwierdzenie, ze dany enzym jest nieszkodliwy
> > (wiem napisane jest "raczej nieszkodliwy") dlatego , ze pochodzi
> > z roslin.
> >
> > Szymko
>
Dodanie kawalka papai, czy mango, najlepiej suszonego, zmiekcza gulasz,
czy inne wolowe duszone w bardzo szybkim tempie. Papaia najmniej zmienia
smak, mango dodaje taki troche sosnowy smak.
Magdalena
|