Data: 2012-02-27 09:44:23
Temat: Re: Farsz
Od: Lebowski <lebowski@*****.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-02-27 10:29, Lebowski zapytuje:
> W dniu 2012-02-27 10:22, Hanka pisze:
>> On 27 Lut, 10:11, Lebowski<lebowski@*****.net> wrote:
>>> Cos podobnego jadlem nedawno na Litwie, z farszem chyba z baraniny,
>>> jakos dziwnie sie one nazywaly
>>
>> http://www.wielkiezarcie.com/recipe833.html
>
> Loj? Co to jest loj? To sie kupuje w jakims sklepie?
> I co to oznacza zeszklic na oliwie lub stolnica?
> Czy moglby to ktos przetlumaczyc na nasze?
> Albo moze jest gdzies jakis slownik do tego?
Ok, juz wiem co to stolnica. Troche bez sensu jest te urzadzenie, jakby
ktos stolu nie mial w domu i na klepisku musial walowac.
No ale mniejsza z tym.
Do tego loju potrzebowalbym jakis zamiennik. Nigdy tego nie widzialem w
zadnym sklepie i watpie, zebym znalazl.
I potrzebowalbym jakie wartosci fizyczne do tego 'zeszkliwienia'.
Domyslam sie, ze chodzi o jakis rodzaj smazenia.
Najlepiej jakby mogl ktos zamienic to wyrazenie na temperature x czas x
ew. ilosc przemieszania, to wtedy mialbym jakas orientacje.
|