Data: 2012-02-28 23:26:43
Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 29 Feb 2012 00:19:18 +0100, Paulinka napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 28 Feb 2012 23:44:58 +0100, Paulinka napisał(a):
>>
>>> Ikselka pisze:
>>>> Dnia Mon, 27 Feb 2012 13:10:58 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
>>>>
>>>>> On 27 Lut, 21:51, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>>>
>>>>>> Dlaczego z płuckami? - szponder (dla tłustości) plus inne mięsko z rosołu
>>>>>> są pyszne w pierogach.
>>>>> Ale z płuckami są inne... Moja córka kiedyś najadła się babcinych z
>>>>> płuckami myśląc, że to z siekanymi pieczarkami ;-) I smakowały! Mimo,
>>>>> że z płuckami są błe...
>>>>>
>>>> Ja też jadłam z pluckami, u cioci, i to wiele razy. I wiedziałam z czego
>>>> jest nadzienia, i mi pierogi super smakowały, boskie były.
>>>> Jednak w kwestii samodzielnego zrobienia mam "blok" na etapie żtp wstępnym
>>>> - kupowania, widoku i macania tych płucek, krojenia, gotowania, mielenia...
>>>> 3-P
>>> Największe i najobrzydliwsze danie jakie jadłam - krokiety z płuckami u
>>> koleżanki. Bleeee. Jestem odważna w próbowaniu nowych smaków, ale to...
>>
>> Może były źle doprawione. Pierogi mojej cioci to ja mogę aż po kokardkę :-)
>
> Weź. Miałam siakieś 6-7 lat i pamiętam to do dziś.
Aaaa, to. Powiem Ci, że jako dziecko nie znosiłam cebuli, kaszy gryczanej,
miodu, zupy szczawiowej, rosołu... - dziś za nimi przepadam :-)
--
XL
|