Data: 2008-02-20 18:43:13
Temat: Re: Farsz do gołąbków
Od: Paulinka <paulinka503@przecz_ze_spamem.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gosia Plitmik pisze:
> medea pisze:
>
>> Ja! Ja! Gołąbki własnej roboty mogę jeść nawet 3 dni z rzędu :-).
> Ja tez bym zjadła, qrde, ale smaka mi narobiłyście;-(z sosikiem
> pomidorowym, moje mamy. Do dzisiaj nie wiem jak ona go robi;-)
Moja mama robi tak:
Bulion
przecier pomidorowy
cebula
mąka
masło
sól, pieprz, cukier, ziele angielskie
Poszatkować drobno cebulę, zeszklić na maśle, dodać mąkę, zrobić jasną
zasmażkę.
Do bulionu dodać przecier pomidorowy, zasmażkę i przyprawy.
--
Paulinka
|