Data: 2012-02-15 18:17:02
Temat: Re: Faworki
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 15 Feb 2012 14:19:23 +0100, medea napisał(a):
> W dniu 2012-02-15 14:03, Qrczak pisze:
>> Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>>>
>>> Ktoś musi zacząć temat Tłustego Czwartku. Padło na mnie. ;)
>>>
>>> Przepis na faworki mam, ale mam też pytanie - czy mogę zrobić ciasto
>>> dziś wieczorem, wstawić do lodówki, a smażyć dopiero jutro rano, czy
>>> raczej nie powinno tak długo w lodówce leżakować?
>>
>>
>> Ależ oczywiście.
>> W mnie to nawet ponad pół roku zamrażalnikowania nie zaszkodziło.
>
> A powiedz no mi kochana, walisz je do spuchnięcia przed czy po takim
> leżakowaniu?
>
A po co? - wystarczy rozwałkowac i parę razy skłądać i rozwałkowywac przed
ostatecznym użyciem.
--
XL
|