Data: 2014-11-03 10:16:51
Temat: Re: Fenkuł
Od: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 30.10.2014 um 22:07 schrieb J.:
> W dniu 30.10.2014 o 11:49, Waldemar pisze:
>> Am 28.10.2014 um 19:09 schrieb J.:
>>> Poratujcie proszę przepisami.
>>>
>>> Lubię fenkuła i na surowo, i gotowanego.
>>> i do ryby, i do mięsa, i do sałatek
>>> i nawet mi ten anyz nie przeszkadza.
>>>
>>> ale dostałam takie ilości, że ... szukam inspiracji
>>>
>>> Nawet nie wiem, jak długo może poleżeć, bo u mnie nigdy długo nie leżał.
>>>
>>> Podpowiedzcie w czym Wam smakuje.
>>>
>>
>> Moje ulubione, to podgotowane w rosole i zapiekane żółtym serem.
>>
>> Waldek
>
> Tak po prostu?
> w całości?
>
> Czy jest jakis "myk"
>
> chętnie spróbuję
Kroję na pół. "Zieleninę odkrajam i używam na dekorację. Twarde łodygi
odkrajam też, ale dodaję do rosołu i potem wyrzucam. A rosół nadaje się
świetnie do popicia.
Waldek
|