Data: 2014-10-10 21:57:54
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-10-10 21:28, Qrczak pisze:
> Dnia 2014-10-09 16:13, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>> W dniu 2014-10-09 09:36, bbjk pisze:
>>> W dniu 2014-10-09 09:16, FEniks pisze:
>>>
>>>>>> Hm, czy - poza stekami - wiele mamy takich teatrów? Zwłaszcza jeśli
>>>>>> pozostaniemy przy warzywach (dla purystów - owocach)?
>>>>>
>>>>> Wszelkie budynie warzywne, dzisiaj już rzadko stosowane, ale
>>>>> popularne
>>>>> w dawniejszej kuchni.
>>>>
>>>> No tak, ale budyń z bakłażana? Ciapatość murowana! ;)
>>>
>>> Pytałaś o inne teatry z warzyw, o ile dobrze zrozumiałam?
>>
>> No tak, budyń spełnia chyba ten wymóg, ale to raczej uniwersalny sposób
>> na potrawę praktycznie z wszystkiego. W dodatku i na słono, i na słodko.
>>
>>> Z bakłażana już chyba wolałabym deser wg Alicji B. Toklas. Choć
>>> niekoniecznie.
>>
>> Aż sobie go specjalnie wyszukałam. Hm, nie, to nie dla mnie. Raczej
>> żadne warzywo nie pasuje mi w charakterze słodkiego deseru.
>
> Nawet marchewka? Nawet dyńka?
Nie bardzo. Chyba że uznać za deser surówkę z marchwi z cukrem. Albo sok
z marchwi.
Pumpkin pie chyba nigdy nie jadłam, ale widocznie nigdy mnie nie skusiło.
Ewa
|