Data: 2013-03-27 16:10:07
Temat: Re: Foie gras.
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:68762345-1d34-4054-810c-b93b6f7637b4@googlegrou
ps.com...
Piekło zwierząt za "niebo w gębie"
http://www.rp.pl/artykul/704643.html
Dawno temu, moja Babcia Cioteczna (Dziadek był osadnikiem wojskowym z
nadania ziemi na Kresach) opowiadała jak TAM tuczyli indyki na święta. Otóż
28 dni wczesniej dawano (wciskano) ptakowi jeden orzech, na drugi dzień dwa
i tak do 14 orzechów, potem zmniejszano dawkę codzienną o jednego orzecha.
Jak się orzechy w misce skończyły, indor też kończył żywot. Podobno smak
mięsa był niezrównany.
pozdr
Stefan
|