Data: 2013-03-27 16:28:13
Temat: Re: Foie gras.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 27 Mar 2013 08:39:30 -0700 (PDT), k...@g...pl napisał(a):
> W dniu niedziela, 24 marca 2013 21:37:39 UTC+1 użytkownik Ikselka napisał:
>> I ciekawy wątek wraz z przepisem na samym początku - tylko szukać wątróbek,
>>
>> może okazja jakaś cenowa się trafi:
>>
>> http://wedlinydomowe.pl/forum/printview.php?t=4862&s
tart=0
>>
>> --
>>
>> XL
>
> Piekło zwierząt za "niebo w gębie"
> http://www.rp.pl/artykul/704643.html
Nie przesadzaj, nie byłoby tych zwierząt wcale, gdyby nie ich hodowla. Po
to są, żeby służyć za pożywienie. Kury warunkami termicznymi i cieplnymi
zmuszane sa do nieśności ponad miarę, w ciasnocie i stresie. Koń też
wczasów nie ma, orać lub skakać mu każą, chociaż on wolałby trawę gryźć
leniwie... A świnia? - normalnie zbierałaby żołędzie i spacerowała po
lesie, tymczasem tuczy się ją, niekoniecznie zgodnie z jej wolą. Więc nie
wiem, dlaczego akurat gęsi wg Ciebie mają gorzej. Swiata nie przerobisz,
jeść trzeba.
A przeszczepami się nie brzydzisz? - przecież aby żyć mógł ktoś, ktoś
zginąć też musi. Gdybyś był chory, modliłbyś się o czyjąś wątróbkę... Cxzyż
nie?
--
XL
|