Data: 2002-08-13 19:54:45
Temat: Re: Fondue
Od: "vefour" <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
1. musisz zdecydowac czy ma to byc naczynie do fondue miesnego czy serowego.
pierwsze jest z reguly ze stali, drugie z roznego rodzaju kamionki/ceramiki.
2. w stalowym fondue placisz glownie za jakosc stali, jej grubosc no i
design (przede wszystkim za design). W odroznieniu od patelni, grubosc nie
ma moim zdaniem zasadniczego znaczenia, to troche tak jak z cienkim wokiem -
sa tacy, ktorzy wola go od zeliwnego. Szybko sie nagrzewa, moze byc problem
z trzymaniem precyzjnym temperatury (tu wkladki termiczne sie przydaja).
Rozgladnij sie za czyms ladnym i jak jest drozsze niz 100 PLN, mozesz
kupowac. Oczywiscie w miare pewnym zakupem jest ktoras z uznanych firm, jak
alesi czy wmf, ale to na pewno co najmniej 300 PLN.
3. serowe, co ciekawe, trudniej dostac. Ja kupilem w wmf (okolo 300 PLN)
jest super.
v.
Użytkownik "biedronka" <b...@b...net.pl> napisał w wiadomości
news:ajbm4c$6e8$1@news2.tpi.pl...
> Witam
>
> Mam nadzieje ze pytanie kieruje na odpowiednia grupe :) (jesli nie to
> przepraszam)
> Kieruje to pytanie do wszystkich tych ktorzy maja przyrzady do Fondue, lub
> ktorzy sie na tym znaja :)
> Chcialam takowy zestaw zakupic w celu sprezentowania parze mlodej :) i
> dlatego nie chce zeby to byl jakis "bubel", tak wiec prosze o pomoc ...
> ... na co mam zwracac uwage przy zakupie?
> Juz troszke rozgladalam sie za tym sprzetem po roznorakich marketach i jak
> do tej pory ceny kłysza sie miedzy 150 - 300, (nie ukrywam ze wolalabym to
> najtansze), tutaj od razu nasuwa sie pytanie dlaczego tak rozne ceny?, czy
> to ma jakis wplyw na jakos wykonania potrawy? wszystkie zestawy zawieraly
to
> samo, czyli garnuszek, stojak, miseczki i widelczyki.
> Bardzo prosze o porady i wskazowki.
>
> Pozdrawiam
> Ania
>
>
|