Data: 2004-11-26 22:25:56
Temat: Re: Fondue
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 26 novembre 2004 ŕ 19:26:53, vous écriviez :
> Pomocy,proszę,błagam.Chciałam ostatnio zabłysnąć przed znajomymi i przygotować
> fondue, niestety to co mi wyszło to była totalna porażka. Zrobiłam wszystko wg
> przepisu, a jednak z ementalera zrobił się gniot, nie byłam w stanie go
> rozpuścić. Dlaczego? Pływał sobie w winie
Ciekawy ten twoj przepis, w fondue wino jest aromatycznym dodatkiem do
sera, nieobowiazkowym zreszta.
Jakich uzylas proporci wino / ser ?
> mając moje wysilki za nic.Czy ktoś
> mógłby mi pomóc? Mam ambicję zrobić tę potrawę.
Tej potrawy sie nie "robi". Sama sie przygotowuje...
Fondue to w zasadzie stopiony ser wlasciwie. I akurat nie ementaler,
ale to inna para kaloszy ;)
Ewcia
Ewcia
--
Niesz
|