Data: 2007-01-01 21:37:49
Temat: Re: Fondue nie wyszło
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le lundi 1 janvier 2007 ŕ 22:19:03, dans <u...@4...com>
vous écriviez :
>>Aha, inny blad : wina dodaje sie do stopionego sera, a nie sera do
>>wina.
> a mi nigdy nie wychodzi, jesli jest za geste i nagle dodam bardzo
> zimnego plynu do bardzo goracego fondue...wychodzi twardy
> jednolity glut, na ktory nie mam sposobu...cos, jak odwrotnosc
> warzenia sie czegos na skutek roznicy temperatur
W sumie nie wiem, w przepisach Francuzow wszyscy pisza ze dodaja wina
po podgrzaniu sera, no i na marmiton.org sa przepisy sprawdzone przez
ludzi.
Natomiast w moich ksiazkach kucharskich wino i ser sie podgrzewa
jednoczesnie...
Ewcia
--
Niesz
|