Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia GOLABKI... Re: GOLABKI...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: GOLABKI...

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news-1.dfn.de!ne
ws.dfn.de!newsfeed.straub-nv.de!tudelft.nl!txtfeed1.tudelft.nl!feeder1.cambrium
usenet.nl!feed.tweaknews.nl!209.197.12.246.MISMATCH!nx02.iad01.newshosting.com!
newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01
.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: GOLABKI...
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <4d1ef492$0$2458$65785112@news.neostrada.pl>
<63y8dlzw81ye$.1hwxv587t6wim$.dlg@40tude.net>
<4d1f938e$0$2451$65785112@news.neostrada.pl>
<e...@4...net> <ifo9mv$tv1$1@news.onet.pl>
<4d1facab$0$2460$65785112@news.neostrada.pl>
<pc6lt7sw2y0j.1ps0cz8e71713$.dlg@40tude.net>
<4d1fb0a7$0$2441$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Sun, 2 Jan 2011 00:13:16 +0100
Message-ID: <1...@4...net>
Lines: 33
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.31.68.144
X-Trace: 1293923606 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2438 83.31.68.144:49344
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:332871
Ukryj nagłówki

Dnia Sat, 01 Jan 2011 23:54:29 +0100, Marsjasz napisał(a):

> W dniu 2011-01-01 23:41, Ikselka pisze:
>
>>>> Jak ktos ma znajomego gołebiarza to polecam.
>>> mieso golebia do golabkow - nigdy sie z tym nie spotkalem natomiast
>>> rosol z golebia jest przepyszny (prawie tak dobry jak z bazanta)...
>>> Marsjasz
>>
>> No nie, u mnie takie cudne bażanty chodzą, wlatują nawet na teren
>> posesji... No ale przecież nie pójdę "w kłus" :-)
>
> ja sobie zamawiam tutaj wiecej sztuk - www.las.com.pl - potem przywozi
> mi je kolezanka z Olsztyna (ostatnio kosztowaly po 25 pln za sztuke
> mrozonych z piorami)...
> jedna sztuka w zupelnosci na rosol wystarczy co i prawda nie sa tak
> smaczne jak dzikie bo hodowlane i w wolach maja przewaznie wylacznie
> kukurydze ale i tak 1000 razy lepsze niz kurczak z fermy...
> czasami rodzina (mysliwi) przywoza dzikie i one sa w smaku fenomenalne -
> niepowtarzalny rosol...
> w wyzej wymienionym sklepie jest tez mieso z Zubra ale serdecznie nie
> polecam - zwykle maja stare wysluzone Zubrzyska z odznaka "zasluzony dla
> bialowieskiego parku narodowego" - kiedys marynowalem takie mieso
> tydzien potem pieklem kilka godzin wreszcie (bo bylo nadal twarde)
> dusilem pol dnia - rozpadlo sie na twarde nitki -pojedynczych wlokien...
> cena co prawda 10 pln za kilo ale nadaje sie to tylko do zmielenia...
> albo na karme dla psow jak ktos nie lubi psow...
> Marsjasz

Raz ogromny kogut-bazant rozbił nam okno i się poderżnął na szybie, i spadł
poniżej, na ziemię. Bałam się go użyć na rosół, bo niebadany no i w ogóle.
MSK mnie namawiał, żeby zostawić, ale w końcu daliśmy sąsiadom, oni go
zjedli, podobno był pyszny :-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.01 Panslavista
02.01 Aicha
02.01 Ikselka
02.01 medea
02.01 medea
03.01 Jadrys
03.01 Ikselka
03.01 JaMyszka
03.01 Panslavista
03.01 Ikselka
04.01 Jadrys
06.01 Diabełson
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6