Data: 2002-04-25 18:16:05
Temat: Re: Gaspachio
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1066.000033a9.3cc84230@newsgate.onet.pl...
> Czy ktoś zna przepis na gaspachio, czy jak to się tam pisze? Chodzi mi o
> wspaniałą hiszpańską zupę pomidorowo-ogórkową, serwowaną na zimno. Będę
> wdzięczny za przepis lub linkę do właściwej strony w cyberświecie.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, z papryki usunąć gniazda nasienne.
Ogórek, paprykę, pomidory, czosnek i cebulę drobno pokroić i razem
zmiksować. Dodać namoczony w wodzie czerstwy chleb (dużą garść), olej oraz
ocet i sól. Jeśli gazpacho będzie zbyt gęste, dolać szklankę zimnej wody.
Ponownie wszystko zmiksować, przecedzić i gazpacho gotowe.
|