Data: 2007-01-28 22:23:54
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <epj69j$dle$1@inews.gazeta.pl>,
Tomasz Kałużny <t...@k...chip.pl> wrote:
> Użytkownik "misiczka" <i...@g...com> napisał w wiadomości
> news:epj4qm$eru$1@news.onet.pl...
> >
> > Xylitol, cukier brzozowy.
> > A fruktoza się nie rozkłada na glukozę.
>
> Dziekuje za informacje. Ktos mi powiedzial, ze pod wplywem temperatury
> wysokiej, fruktoza zmienia sie w glukoze. Coz... co prawda scisly
> umysl jestem, ale od chemii zawsze trzymalem sie z daleka :)
To jest wiedza z podstawówki.
Władysław
|