Data: 2007-01-28 23:20:30
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: "misiczka" <i...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomasz Kałużny" <t...@k...chip.pl>
napisał w wiadomości news:epj69j$dle$1@inews.gazeta.pl...
> Dziekuje za informacje. Ktos mi powiedzial, ze pod wplywem temperatury
> wysokiej, fruktoza zmienia sie w glukoze. Coz... co prawda scisly
> umysl jestem, ale od chemii zawsze trzymalem sie z daleka :)
Sacharoza (czyli zwykły cukier kryształ) rozpuszczony w wodzie i gotowany
staje się glukozą, bo to rozpuszcza wiązania - to tak najprościej w dużym
skrócie dla kogoś, kto się nie zna ;-)
pozdrawiam,
Lesława Jaworowska
--
Kto chce, szuka sposobów, kto nie chce, szuka powodów...
http://leslawa-ignaszewska.com
|