Data: 2003-07-09 09:50:24
Temat: Re: Golonka
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Czarek Gmyz <g...@p...onet.pl> wrote:
> Po Bawarsku. Napierw wrzucic na warzatek z wloszczna, lisciem laurowym,
> pieprzem i zielem angielskim, ugotowac do miekkosci, potem upiec w
> piekarniku polewajac piwem, proste latwe, smaczne. Podawac z chrzanem i pure
> z grochu i ewentualnie kwasna kapusta na cieplo
> Czarek
> Użytkownik "kursm11" <k...@w...pl> napisa" w wiadomości
> news:begg4l$cl$1@atlantis.news.tpi.pl...
Dlaczego w Polsce golonke "po bawarsku" zwykle sie najpierw gotuje? To
co jadlem w Bawarii i co udalo mi sie odnalezc w iemieckich ksuazkach
kucharskich zawsze jest tylo pieczone.
Wladyslaw
|