Data: 2000-04-12 02:32:36
Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniem
Od: dzieciol <p...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Feliks wrote:
> "dzieciol" <p...@p...net> wrote in message
> news:38F3AAE5.C0DBBDA9@puszcza.net...
> > Magdalena Bassett wrote:
> >
> > > dzieciol wrote:
> > >
> > > > A gdzie takie mozna nabyc, bo te co sprzedaja w Nowym Yorku,
> > > > > >fakt-nie poludnie, przypominaja plot zwiniety w rulon.
> > >
> > > Nie chodzi o te plotowe zeberka, tylko takie prostokatne kawaly
> poprzerastanej
> > > wieprzowiny, mozna dostac z koscia czy bez, nazywaja sie country ribs.
> Kosztuja
> > > malo, bo to dosc podly kawal miecha, ale jakie dobre, gdy dobrze
> zrobione. W
> > > kazdym supermarkecie, np. Pathway, dostaniesz.
> > > Magdalena
> >
> > Malo? Pochodzilem za tym dzisiaj. To tu nazywa sie 'short ribs' i wolaja
> > za funt cztery dolce z hakiem!
> >
> Qurdeeeeee......short ribs to wolowe zebra..... Ale po obgotowaniu tez sa
> calkiem niezle z grilla....
> F.
Mysle, ze masz racje, ze wolowe-sztachety w tym jakies plaskie i bardzo
szerokie.
|