Data: 2000-04-12 03:18:40
Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniem
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"dzieciol" <p...@p...net> wrote in message
news:38F3E047.DBF78CA2@puszcza.net...
> Feliks wrote:
>
> > "dzieciol" <p...@p...net> wrote in message
> > news:38F3AAE5.C0DBBDA9@puszcza.net...
> > > Magdalena Bassett wrote:
> > >
> > > > dzieciol wrote:
> > > >
> > > > > A gdzie takie mozna nabyc, bo te co sprzedaja w Nowym Yorku,
> > > > > > >fakt-nie poludnie, przypominaja plot zwiniety w rulon.
> > > >
> > > > Nie chodzi o te plotowe zeberka, tylko takie prostokatne kawaly
> > poprzerastanej
> > > > wieprzowiny, mozna dostac z koscia czy bez, nazywaja sie country
ribs.
> > Kosztuja
> > > > malo, bo to dosc podly kawal miecha, ale jakie dobre, gdy dobrze
> > zrobione. W
> > > > kazdym supermarkecie, np. Pathway, dostaniesz.
> > > > Magdalena
> > >
> > > Malo? Pochodzilem za tym dzisiaj. To tu nazywa sie 'short ribs' i
wolaja
> > > za funt cztery dolce z hakiem!
> > >
> > Qurdeeeeee......short ribs to wolowe zebra..... Ale po obgotowaniu tez
sa
> > calkiem niezle z grilla....
> > F.
>
> Mysle, ze masz racje, ze wolowe-sztachety w tym jakies plaskie i bardzo
> szerokie.
>
Jak lubisz rosol z wolowiny, to sie tez na to nadaja ..... Gotowane z rosolu
z chrzanem sa calkiem calkiem..
F.
|