Data: 2006-12-18 18:50:01
Temat: Re: Gotowanie w kuchence mikrofalowej
Od: Lia <i...@p...org>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2006-12-18 19:42:48 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Beata Mateuszczyk* skreślił te oto słowa:
> Lia wrote:
>>
>> I do przygotowywania kolb kukurydzy - najlepszy sposob IMO.
>
> Poproszę o trochę szczegółów. Jak długo, z czym (tylko sól, czy coś
> jeszcze), w jakimś worku? Itd.
Bierzemy kolbe. Opłukujemy wodę. Zamykamy w naczyniu szczelnym
zaroodpornym czy mikrofalowkoodpornym.
Maksymalna moc watów i 7 minut na sztuke. (Jak dwie sztuki na raz - to 14
minut, 3 - 21).
Wyjmujemy, dodajemy masełko, solimy i jemy.
Idealne, nie trzeba oilnowac w garnku czy to już, martwic sie, ze za długo
i juz bedzie twarda na amen...
Aha, w archiwum kiedys wyczytałam, że zamiast naczynia mozna owinąc folią
spożywczą - ale nie próbowałam, wiec nie wiem jak to sie sprawuje.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
|