Data: 2006-12-18 19:23:41
Temat: Re: Gotowanie w kuchence mikrofalowej
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Lia wrote:
>>> I do przygotowywania kolb kukurydzy - najlepszy sposob IMO.
>> Poproszę o trochę szczegółów. Jak długo, z czym (tylko sól, czy coś
>> jeszcze), w jakimś worku? Itd.
> Bierzemy kolbe. Opłukujemy wodę. Zamykamy w naczyniu szczelnym
> zaroodpornym czy mikrofalowkoodpornym.
> Maksymalna moc watów i 7 minut na sztuke. (Jak dwie sztuki na raz -
> to 14 minut, 3 - 21).
> Wyjmujemy, dodajemy masełko, solimy i jemy.
> Idealne, nie trzeba oilnowac w garnku czy to już, martwic sie, ze za
> długo i juz bedzie twarda na amen...
Ja po prostu obieram z liści, smaruje mocno masłem (po prostu pocieram
kostką) układam na talerzu (bez przykrycia) i mikrofaluję na
największym programie ok. 8 min. Wychodzi miękka, perłowa i smaczna. :)
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|