Data: 2001-12-30 12:15:10
Temat: Re: Gotowanie w mikrofalowce
Od: "Tomshon" <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
--
Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a0mvoh$59v$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:a0mp5m$9d4$1@news.tpi.pl...
> > Ryż:
> > Ryż płuczesz, wsypujesz do żarodpornego naczynia z pokrywką (albo
> > przystosowanego do mikrofali), wlewasz 2 i pół raza więcej wody niż
ryżu,
> > solisz i wstawiasz na około 20 minut do mikrofali. Wyciągasz, sprawdzasz
> czy
> > sypki i pałaszujesz.
> > Można wlać rosołek z kostki zamiast wody, bardzo dobre.
> > Ale pewnie Ci Joasia Duszczyńska podpowie więcej, bo ona właśnie odkrywa
> > sekrety kuchenki mikrofalowej.
> >
> > Wkn
> >
> to po co mikrofalowka jak normalnie gotuje sie ok. 20 min?
>
> Mechcia
>
> Ja wogole nie korzystam z mikrofali (posiadajac ja) , gdyz zauwazylem, ze
potrawy z niej maja slabsze wlory smkaowe i brak takiego podstawowego
zapachu.
by Tomshon
|