Data: 2001-12-30 12:23:09
Temat: Re: Gotowanie w mikrofalowce
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a0mp5m$9d4$1@news.tpi.pl...
>
>
> Ryż:
> Ryż płuczesz, wsypujesz do żarodpornego naczynia z pokrywką (albo
> przystosowanego do mikrofali), wlewasz 2 i pół raza więcej wody niż ryżu,
> solisz i wstawiasz na około 20 minut do mikrofali. Wyciągasz, sprawdzasz
czy
> sypki i pałaszujesz.
> Można wlać rosołek z kostki zamiast wody, bardzo dobre.
> Ale pewnie Ci Joasia Duszczyńska podpowie więcej, bo ona właśnie odkrywa
> sekrety kuchenki mikrofalowej.
Poczułam się wywołana do odpowiedzi...
I doświadczenie mi mówi, ze najlepszy ryż jest jak się go zagotuje z wodą w
takiej proporcji j.w. i wstawi do piekarnika w 100-120 stopni na 20 minut...
Z mikrofali robiłam, ale efekt średni... - niby jadalne i sypkie, ale to nie
to... Przepis jak gotować wzięłam z instrukcji obsługi... Panasonic dodaje
książkę kucharską i to co tam jest w zasadzie działa...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|